Mičel se ispromašivao, ali srušio Sparse, Voriorsi na +46

Prethodne noći u NBA ligi odigrano je ukupno šest mečeva, a najuzbudljivije je bilo u Solt Lejk Sitiju i Čikagu.

Izvor:

Utorak, 13.02.2018.

12:00

Mičel se ispromašivao, ali srušio Sparse, Voriorsi na +46
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Juta je na domaćem parketu u dramatičnom finišu uspela da savlada San Antonio Sparse, za deseto slavlje u nizu, a junak je još jednom bio neverovatni ruki Donovan Mičel – 101:99.

Glavni kandidat za nagradu 'Novajlija godine' imao je najlošije šutersko veče od kada je u najjačoj ligi sveta, ali ga to nije sprečilo da bude najefikasniji sa 25 poena (6/19 za dva, 3/9 za tri), sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, odnosno da pogodi ključnu dvojku i bacanje za preokret u poslednjih četrdesetak sekundi igre.

Sjajan je bio i Džo Ingls sa 20 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet dodavanja, Derik Fejvors ubacio je jedan manje, dok je povratnik Rudi Gober imao 10 peoan i 12 skokova.

Kod gostiju je kompletna prva petorka bila dvocifrena, a najviše su se istakli Kajl Anderson sa 16 poena i Pau Gasol sa po 15 poena i uhvaćenih lopti, uz šest asistencija i dve blokade. Jednako uzbduljivo bilo je i u državi Ilionis, gde je heroj domaće publike bio Zek Lavin u trijumfu Bulsa nad Orlando Medžikom – 105:101.

Plejmejker Bulsa ukrao je loptu na 15 sekundi do kraja, pri rezultatu 101:101, prilikom izvođenja auta i zakucao u kontri, posle čega pogađa i dva bacanja za overu trijumfa.

Lavin je meč završio sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencjia, dok je najefikasniji bio ruki Lauri Markanen sa 21 poenom i osam uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu novu odličnu partiju pružio je Mario Hezonja sa 24 poena, šest skokova, četiri ukradene i tri blokade, ali ga je na pravi način pratio samo Evan Furnije sa 22 poena i pet asistencija. S druge strane, potpuno očekivano, ni trunke neizvesnosti nije bilo u okršaju Golden Stejt Vorirosa i Finiks Sansa – 129:83, čemu svedoči i podatak da je Stiv Ker dozvolio igračima da sami vode tajm-aute, odnosno da dogovaraju akcije.

Kompletna ekipa igrala je u laganom ritmu, a bolji od ostalih bio je Stefen Kari sa 22 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Omri Kaspi zabeležio je dabl-dabl sa 19 poena i deset uhvaćenih lopti, Kevin Durent ubacio je 17, a Klej Tompson i Nik Jang po 16 poena.

Kod gostiju je blistao Elfird Pejton sa 29 poena, osam asistencija i pet skokova, ali je dvocifren učinak imao samo još Ti-Džej Voren sa 14 poena i šest skokova. Najbolju partiju večeri pružio je Entoni Dejvis u slavlju svojih Nju Orleans Pelikansa u Detroitu protiv Pistonsa – 118:103.

'Obrva' je zabeležio 38 poena i deset skokova, a veoma dobar meč još jednom je odigrao i Džru Holidej sa 21 poenom i 12 asistencija.

Odličan je bio i rezervista Nikola Mirotić sa 21 poenom i 12 uhvaćenih lopti, a istakao se i Darijus Miler sa 12 poena.

Goste je predvodio Tandem Blejk Grifin-Andre Dramond – Grifin je imao 22 poena, šest skokova i tri asistencije, a Dramond 13 poena i čak 21 skok. Do nove pobede stigli su i Filadelfija 76ersi, ovoga puta nad Njujork Niksima – 108:92.

Dario Šarić nastavio je da igra u sve boljoj formi, pa je ponovo bio najefikasniji kod pobednika sa 24 poena i četiri skoka.

Džej-Džej Redik upisao je 18 poena, Džoel Embid 17, Ben Simons i Robert Korvington imali su po 13, a Ti-Džej Mekonel tripl-dabl – 10 poena, 10 skokova, 11 asistencija.

Kod gostiju se najviše istakao Majkl Bizli sa 22 poena i 5 skokova, Enes Kanter ostvario je dabl-dabl sa 17 poena i 13 uhvaćenih lopti, dok je Kortni Li sa klupe dodao 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: