Vestbrukov 93. tripl-dabl, Mekalum junak Portlanda

U noći između nedelje i ponedeljka odigrane su četiri utakmice NBA bez učešća srpskih igrača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2018.

08:15

Vestbrukov 93. tripl-dabl, Mekalum junak Portlanda
Getty Images

Košarkaši Dalasa poraženi su od Njujork Niksa rezultatom 96:100, a meeč je obeležio sjajni Kristaps Porzingis.

Reprezentativac Letonije bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena i osam skokova, a pratio ga je Enes Kanter sa dabl-dabl učinkom (13 poena i 18 skokova).
U poraženom timu istakli su se Herison Barns sa 25 poena i sedam skokova, dok je Vesli Metjus dodao 14 poena.

Zanimljiv meč odigran je u Dalasu, gosti su vodili tokom većeg dela meča, da bi Maveriksi u izjednačili u samom finišu (92:92), ali su Niksi na kraju odigrali bolje i došli do 19. pobede i nalaze se na desetom mestu Istočne Konferencije. Fantastični Rasel Vestbruk upisao je 93.tripl-dabl u karijeri, ali to nije bilo dovoljno Oklahomi da savlada Finiks, koji je na svom parketu slavio sa 114:100.

Tanderi su imali prednost samo na startu meča, ali su Sansi na kraju prvog kvartala preokrenuli rezultati i do kraja meča nisu ispuštali stečenu prednost.

Najzaslužniji za 16. pobedu Sansa bio je Devin Buker sa 26 poena i četiri asistencije, kao i Voren, koji je meč završio sa 23 poena i pet skokova.

Raspoloženi Vestbruk upisao je 14. tripl-dabl ove sezone 26 poena, uz 11 asistencija i deset skokova, a kod Oklahome istakli su se Pol Džordž sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je Entoni dodao 14 poena uz četiri skoka. Uzbudljivo je bilo na meču Portlanda i San Antonija, gde su Trejlblejzersi slavili protiv Sparsa rezultatom 111:110.

Junak meča bio je Džej Mekalum, koji je, šest sekundi pre kraja, doneo pobedu svojoj ekipi, dok je na drugoj strani, Lamarkus Oldridž u poslednoj sekundi promašio šut za pobedu.

Još jednu sjajnu partiju odigrao je Manu Đinobili, koji je meč završio sa sa 26 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Manu Đinobili, postao je jedini igrač u istoriji NBA lige stariji od 40 godina koji je u dve uzastopne utakmice ubacio 20 i više poena.

U pobedničkom timu istakli su se Si Džej Mekalum sa 25 poena, pet skokova i sedam asistencija, dok je Jusuf Nurkić upisao 17 poena, uz 13 skokova.

Kod Sparsa Oldridž je bio najefikasniji sa 30 poena i 14 skokova. Los Anđeles Lejkersi ubedljivo su slavili protiv Atlante sa 132:113.

Lejkersi su u drugom kvartalu stekli dvocifrenu prednost i rutinski došli do 12. pobede u sezoni.

Brendon Ingram je bio najbolji sa 20 poena i sedam asistencija, a pratili su ga Koldvel-Poup sa 14 i Lonzo Bol sa 13 poena,uz deset skokova i šest asistencija.

Denis Šruder bio je najzapaženiji u poraženom sastavu sa 27 poena i pet asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: