Juta zakazala seriju sa GSV, Pirs odlazi u penziju

Košarkaši Jute savladali su ekipu Los Anđeles Klipersa u sedmom meču prve runde plej-of serije Zapadne konferencije – 104:91.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.05.2017.

00:16

Juta zakazala seriju sa GSV, Pirs odlazi u penziju
Getty Images

'Džezeri' su u Los Anđelesu slavili sa 4.3 u seriji i izborili plasman u polufinale Zapada, gde ih čekaju Golden Stejt Voriorsi.

Klipersi su samo na startu meča imali blagu prednost i izjednačena borba viđena je u prvom kvartalu koji je zavšen nerešenim rezultatom – 24:24.

Ipak, gosti u drugoj deonicu preuzimaju vođstvo i na odmor odlaze sa 11 poena prednosti.

U nastavku meča Juta je nastavila gde je i stala i u finišu trećeg kvartala stekla novu dvostruku prednost koja je bila i najveća tokom meča + 21.

Trojkom Redika, na nešto više od tri minuta do kraja, Klipersi prilaze na i na osam razlike, probudila se nada u ekipi Doka Riversa, ali je Juta uzvratila preko Džonsona i Hila i ponovo otišla na dvocifrenu prednost.

Do kraja meča uspeli su da zadrže stečenu prednost i posle 4:3 u serijama izbore polufinale Zapada.

U ekipi Jute istakao se Gordon Hejvord sa 26 poena, a pratio ga je Derik Fejvors sa 17 i 11 skokova, dok je isti učinak imao i Džordž Hil.

Kod ’Klipersa’ najefikasniji je bio Džordan koji je ubacio 24 poena, dok je Džamal Kroford dodao 20.

Pol Pirs odigrao je svoju poslednju utakmicu u karijeri, a meč je završio s šest poena i tri skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: