Nemilosrdni Italijani "pregazili" Filipine

Košarkaši Italije ubedljivo su pobedili Filipine rezultatom 108:62 u prvom meču Svetskog prvenstva u Kini.

Izvor: SN

Subota, 31.08.2019.

15:15

Nemilosrdni Italijani
Foto: FIBA

Prva dva susreta grupe D završena su ubedljivim pobedama Srbije i Italije, a oba pobednička tima postigla su preko 100 poena, što nagoveštava njihovu dominaciju.

Italijani su u prvoj četvrtini dozvolili Filipincima svega 8 poena, dok su oni postigli 37 i već tada rešili pitanje pobednika. Italijani su bili bolji i u drugoj i trećoj četvrtini, dok je poslednja završena nerešenim ishodom sa po 23 postignuta poena na obe strane.

U ovom trijumfu istakli su se Luiđi Datome i Amedeo Dela Vale koji su upisali po 17 poena, dok je NBA as Danilo Galinari postigao poen manje i oni su bili jedini dvocifreni igrači Italije, dok su se svi upisali u strelce.

Što se tiče Filipina, Hajmar Peres i Andrej Blač su sa 15 poena predvodili ekipu, a Blač inače nekadašnji NBA košarkšak, pored 10 uhvaćenih skokova imao je i 9 izubljenih lopti.

U narednom kolu, Filipini će igrati protiv Srbije dok Italija ide na Angolu i ako se "po jutru dan poznaje", Srbija i Italija će se boriti za prvu poziciju grupe D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: