Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.05.2015.

13:18

Ferdinand: Niko nije znao, niko...

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Rio Ferdinand prvi put se oglasio otkako mu je supruga preminula i kaže da mu je ovo najteži period života.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

U kolumni za „San“, Ferdinand je istakao da se divi hrabrosti svoje supruge Rebeke Elison, koja je početkom meseca preminula od raka dojke u 34. godini.

Bivši reprezentativac je takođe istakao da se osećao krivo što je propustio utakmice svog tima koji se borio za opstanak u Premijer ligi.

Ferdinand je sa Rebekom bio u braku od 2009. godine, a njih dvoje imaju troje dece – Lorenca, Tejta i Tiju.

Kao fudbaleri, mi često pričamo o tome kako smo propustili važne utakmice zbog povreda i kao da je to kraj svet. Verujte mi, to nije kada uporedite sa smrću supruge i majke vaše dece od raka u 34. godini. Rebeka je bila neverovatno hrabra žena i privatna osoba koja nije želela da se ništa o njenoj bolesti nađe u medijima dok se borila za svoj život. Samo porodica i bliski prijatelji su znali“, otkrio je Ferninand.

Kako se Rebekino stanje pogoršavalo, Ferdinand je svom menadžeru rekao da uopšte ne računa na njega što se tiče utakmica.

Želeo sam da igram, ali nisam mogao ništa da obećavam jer to nije bilo fer prema šefu, da razmišlja da li sam slobodan ili ne. Priznajem da sam se osećao krivim što sam ostavio klub na cedilu dok se bori za opstanak. Niko od momaka nije znao šta se dešava jer im nisam rekao. Ali, na kraju sam rekao lekarsko osoblje da im kaže, da znaju“, naglasio je Ferdinand.

Od Rebekine smrti, Ferdinandovi saigrači su bili puni pogrške, a Liroj Fer je posle gola Liverpula otkrio ličnu poruku za njegovu porodicu ispod svog dresa.

Nisam mogao da tražim veću podršku od njih. Svi su bili fantastični. Onog dana kada smo objavili da je Rebeka preminula, dobili smo neverovatan broj poruka podrške. Čuti navijače Mančester Junajteda i Vest Hema koji su nam pevali i videti Stivena Džerarda kako predaje cveće mom saigraču Džoiju Bartonu je bilo posebno“, rekao je Ferdinand.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu