Nova vest
Fudbal

Petak, 26.12.2014.

23:24

Poraz Jokana, povratak Žige, Heski!

Mečevi Čempionšipa odigrani na 'Boksing dej' doneli su nam poraz Votforda Slaviše Jokanovića i povratak Nikole Žigića u ekipu Birmingema.

Izvor:

Autor:

Default images

Takođe, 23. kolo obeležio je i pogodak Emila Heskija, na asistenciju Ejdura Gudjonsena, u preokretu Boltona protiv Blekburna.

'Stršljenovi' su prekinuli seriju od tri uzastopne pobede, pošto su poraženi na domaćem terenu Vulverhemptona, a strelac pobedonosnog gola za goste bio je Nuča Diko u 57. minutu.

Votford je tako ostao na šestom mestu sa 38 bodova, dok su se Vulvsi popeli na deveto sa četiri boda manje.

S druge strane, Nikola Žigić, koji je nedavno potpisao ugovor do kraja sezone i vratio se u Birmingem, nije mogao da spreči katastrofu na domaćem terenu protiv Darbi Kauntija (4:0), a u igri je proveo poslednjih pola sata.

Birmingem se nalazi u donjem delu tabele, pošto zauzima 16. mesto sa 29 bodova, dok je Darbi nastavio da prati vodeći dvojac i upisao 42. bod, dva mane od Ipsviča i tri od lider Burnmuta.

Ipak, trenutak dana stiže nam iz Boltona, gde su domaći Vonderersi u 'bivšem' premijerligaškom duelu uspeli da preokrenu rezultat protiv Blekburna.

Gosti su vodili od 41. minuta golom Kinga, ali je posle petnest minuta igre u nastavku veteran Emil Heski postigao izjednačujući pogodak. Tridesetšetogodišnji napadač nedavno se pridružio ekipi, a u igru je ušao na startu drugog dela igre.

U ulozi asistenta našao se još jedan veteran, vršanjak bivšeg napadača Liverpula i reprezentacije Engleske – Islanđanin Ejdur Gudjonsenm koji se takođe nedavno vratio u klub. Nekadašnji napadač Barselone i Čelsija,prošao je po levom krilu i uputio oštar centaršut, a Heski sa ivice peterca zakucao loptu u mrežu.

Totalni preokret i sva tri boda režirao je ponovo Heski, pošto je samo 180 sekundi kasnije asistirao Pretliju.

Bolton se ovom pobedom popeo na 14. mesto na tabeli sa 29 bodova, dok je Blekburn osmi sa 34.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu