Nova vest
Fudbal

Petak, 20.06.2014.

23:53

Reflektori od septembra u Subotici

Na Gradskom stadionu u Subotici do septembra bi trebalo da budu postavljeni reflektori, što će lokalnu samoupravu koštati 14 miliona dinara.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je prilikom primopredaje stadiona na upravljanje istoimenom Javnom komunalnom preduzeću najavio da će lokalna samouprava ubuduće morati da krene sa njegovom adaptacijom i rekonstrukcijom, jer se sada nalazi u dosta lošem stanju.

"“U postupku je javna nabavka za izradu projektne dokumentacije za postavljanje reflektora na Gradskom stadionu. Ja se nadam da ćemo do početka septembra zaista i realizovati postavljanje reflektora, to će grad koštati oko 14 miliona dinara i na taj način ćemo stvoriti uslove da se na ovom stadionu mogu održavati i prvoligaške utakmice”", rekao je Maglai.

Ono što sledi, po njegovim rečima, jeste izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju, kao i domaćinsko vodjenje brige o kompleksu koju je sada na sebe preuzelo JKP Stadion.

Reflektori su neophodan preduslov da Fudbalski klub Spartak u predstojećoj sezoni nastavi da igra svoje superligaške utakmice u Subotici, a u ovom klubu, kako zbog nedostatka reflektora, tako i zbog samog stanja celog stadiona razmišljaju i da svoje utakmice kao domaćini igraju u nekom drugom gradu.

S tim u vezi, član Gradskog veća zadužen za sport Vjekoslav Ostrogonac je pozvao na strpljenje sve korisnike ovog objekta, ocenivši da se o njemu nije vodilo računa 15 godina.

“"Ja verujem da će se utakmice igrati. Da li će to biti od prvog kola, ne bih da govorim sada u ovom trenutku. Naravno da će se svi truditi da to bude tada. Mislim da je preuzimanje ovog stadiona, s obzirom da o njemu nije vodio brigu niko zadnjih sigurno 15-tak godina, i da je to jedan veliki poduhvat – preuzimanje na sebe izgradnje reflektora – ja bih molio sve na malo strpljenja”",– rekao je Ostrogonac.

Početkom aprila na stadionu je postavljen novi semafor. Ranije je najavljeno da je Fudbalski savez Srbije obezbedio reflektore, a da izgradnju stubova za njihovo postavljanje treba da finansira lokalna samouprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu