Nova vest
Fudbal

Subota, 30.11.2013.

22:37

Saigrač Srba podržao Šimunića

Hrvatski fudbaler i član turskog Genčlerbirligija Ante Kulušić podržao je Josipa Šimunića koji je nedavno imao incident sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nigde ne piše da je povik 'Za dom spremni' patentiran i da se ne sme koristiti... DŽo je uvek spreman da za domovinu igra 200 posto, kao i navijači na tribinama... Bravo Džo - Za dom spremni", napisao je Kulušić na svom Fejsbuk profilu.

Kulušić je nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, a za Genčlerbirligi igrao od 2010. godine.

Njegovi saigrači u turskom klubu su i srpski internacionalci Duško Tošić, Nemana Tomić, Radosav Petrović i Milan Smiljanić.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Šimunića, koji je pre dve nedelje posle pobede Hrvatske nad Islandom od 2:0 i plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014, uzeo mikrofon i više puta uzviknuo ustaški pozdrav "Za dom", na šta su mu navijači odgovorili "Spremni".

Hrvatsko tužilaštvo kaznilo Šimunića sa 3.200 evra zbog širenja rasne mržnje. Šimunić je za selekciju Hrvatske do sada odigrao 105 utakmica i dao tri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu