Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.06.2013.

20:15

SP: Srbija u Briselu juri teoriju

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje u petak uveče Belgiji u Briselu (20.45h) u meču 7. kola kvalifikacija za šampionat sveta u Brazilu naredne godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je optimista pred meč sa Belgijom i da njegovi izabranici neće menjati stil igre, bez obzira na protivnika.

Srbija posle prvih šest kola ima samo sedam bodova, devet manje od Belgije i Hrvatske, pa u poslednja četiri kola kvalifikacija ima samo teoretske šanse za plasman na Mundijal.

Mihajlović je naveo da nacionalni tim igra napadački, agresivno, uz kratke pasove i napadanje prostora.

Neke utakmice odigrali smo bolje, neke lošije, ali to je normalno za mlade igrače kakvih ima dosta u reprezentaciji. Ostajemo pri opredeljenju koje smo imali i za utakmicu protiv Belgije, optimizam imam uvek pred utakmicu”, izjavio je Mihajlović na konferenciji za medije u Briselu.

Mihajlović je dodao da ne postoji ni trener ni igrač koji ide na utakmicu sa mislima o porazu.

Tako je uvek bilo. Naše opredeljenje nikad nije bilo da ne izgubimo već da pobedimo. Međutim, pobeda zavisi od mnogih faktora. Znam da smo zaslužili više, ali znam da se u fudbalu pamti samo rezultat. Nadam se dobroj partiji i rezultatu u Briselu”, istakao je selektor državnog tima.

Kapiten Branislav Ivanović podsetio je da Belgija ima izuzetno kvalitetnu ekipu.

Individualno su mnogo jaki, a istovremeno uklopljeni u snažan kolektiv. Mi, ipak, treba da budemo koncentrisani na nas i našu igru. Svi znamo kako je mogla da se završi utakmica protiv Belgije u Beogradu i na tome gradim optimizam da možemo da igramo i da im pariramo u Briselu”, konstatovao je defanzivac Čelsija.

Ivanović je dodao da klubu igra sa trojicom-četvoricom reprezentativaca Belgije koji su, prema njegovim rečima, priznali da nisu očekivali tako mladu i poletnu ekipu u Beogradu.

Sve je moglo da bude i pozitivno za nas, nažalost nije, ali to je neka ideja kako bi trebalo da igramo protiv selekcije Belgije. Nijednu utakmicu za reprezentaciju niko od igrača nije odigrao bez pritiska ili tenzije. Tako je i sada, bez obzira na poziciju na tabeli. Za nas je jako važno, to često ponavljam, da razmišljamo samo o prvoj sledećoj utakmici. O pritisku pre utakmice ne treba razmišljati”, zaključio je Ivanović.

Zamenik kapitena srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov takođe veruje u podvig u Briselu.

“To je mnogo bitna utakmica za nas, posle negativnih rezultata pobedili smo Škotsku u poslednjoj utakmici, pokušaćemo i Belgiju. Pričao sam više puta sa Vensanom Kompanijem o utakmici u Beogradu, znao je da imamo podmlađenu ekipu, ali nije očekivao takav otpor i složili smo se da je rezultat bio previsok”, rekao je levi bek Mančester Sitija.

Kolarov je ocenio da će u Briselu biti drugačija situacija.

Svaka utakmica je priča ze sebe, ali pritisak i odgovornost ostaju. Možda nam je ovo poslednja šansa za plasman na Mundijal, ali verujem da možemo da pobedimo Belgiju uprkos evidentnom kvalitetu njihovog tima”, rekao je Kolarov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu