Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.10.2011.

18:16

JNA dobija novi semafor

Nedugo posle stadiona Crvene zvezde, i stadion srpskog šampiona Partizana uskoro će dobiti novi semafor, koji će u istoriju poslati legendarnog "lampaša".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Uprava 'crno-belih' ušla je u realizaciju projekta kupovine novog LED displeja koji će zameniti stari semafor na južnoj tribini.

Posao bi uskoro trebalo da bude priveden kraju, pa će već u utorak početi proces demontaže starog i montaža novog savremenog, da kažemo semafora, jer je to odomaćen termin na ovim prostorima.

Proizvođač LED displeja je kineska kompanija "Shenzhen SuncenHI-TEC CO. LTD", koja je svoje reference stekla izvanredno obavljenim poslom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Poslednji meč na kojim je stari semafor bio u funkciji je duel Partizan - Rad 1:0, pa će ime Brazilca Eduarda Pašeka poslednje ime strelca koje je upisano na njemu.

Ubrzo po izgradnji tadašnjeg stadiona JNA, tačnije 1. aprila 1957. godine, na njemu je ’osvanuo’ i semafor, koji je u to vreme bio čudo tehnike, a izradila ga je čuvena elektronska kompanija – Videoton. Koliko je tehnički bio dobro urađen svedoči i podatak je i dan-danas u upotrebi, a to je skoro 55 godina.

Najpozvanija osoba da nas uputi u tehničke detalje oko nabavke, izrade i montaže istog je svakako direktor stadiona Partizan, Ing Aleksandar Stepanović, koji će sa svojim saradnicima i izvesti ceo projekat.

Direktor stadiona Partizana, inženjer Aleksandar Stepanović, upoznao je javnost sa tehničkim detaljima oko nabavke, izrade i montaže.

"Novi semafor stiže 15. oktobra, a praktično je započeta demontaža starog. Biće smešten na isto mesto na kojem se nalazi stari sefamor, kasnije može da se pomera, a veličina je identična - 66 kvadrata. Na novom semaforu će, pored rezultata, moći i da se reprodukuje TV signal, pošto će biti direktno povezan sa reportažnim kolima, a sve će se raditi iz lože kao što je i do sada bio slučaj. Do 15. novembra sve bi trebalo da bude gotovo", rekao je Stepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu