Nova vest
Fudbal

Petak, 15.10.2010.

14:19

Veza huligana i italijanske desnice

Italijanski mediji pišu o povezanosti navijačkih grupa Srbije, Slovenije, Austrije i Italije, i o vezama srpskih "ultra" navijača sa ekstremnom desnicom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Izgleda da je istraga usmerena na otkrivanje neke vrste 'crne internacionale' Srbije, Slovenije, Austrije i Italije koje povezuju neofašizam i fudbalsko navijanje", piše list 'Republika'.

Nije slučajno što je među 37 optuženih nekoliko Austrijanaca, jedan Hrvat, Slovenac i Srbin sa boravištem u Trentu, otkriva list i dodaje da je jedna grupa od 200 "ultra" navijača iz Beograda vikend pre utakmice u Đenovi boravila u Milanu, gde se, navodno, sastala s pripadnicima italijanske ekstremne desnice.

Policija vodi istragu i o vezama pripadnika ekstremne desnice Verone i srpskih nacionalista i neonacista, piše list 'Đornale'.

Policija u saradnji sa karabinjerima istražuje saznanje da je grupa srpskih navijača boravila u Veroni, odakle je nekoliko autobusa sa srpskim navijačima krenulo za Đenovu, kao i da je na jednoj od zastava Srbije koja se mogla videti tokom prenosa utakmice, pisalo "Verona".

Istražni sudija u Đenovi u petak će, posle saslušanja, doneti odluku o prihvatanju nagodbe sa Ivanom Bogdanovom i ostalom sedmoricom uhapšenih srpskih navijača ili zadržavanju u pritvoru i pokretanju procesa u kojem bi oni mogli da budu osudjeni i na četiri godine zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu