Nova vest
Fudbal

Petak, 07.05.2010.

12:21

Zvezda i Partizan: Smirimo tenzije

U subotu, sa početkom u 18.30 sati na stadionu FK Partizan, u okviru 28. kola Super lige, igra se 138. po redu "večiti derbi" između Partizana i Crvene zvezde.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

U želji da dan sportske borbe i viteštva između dva najuspešnija srpska kluba učine istinskim praznikom, FK Partizan, FK Crvena zvezda, Zajednica klubova Jelen Super lige i Fudbalski savez Srbije izdali su zajedničko saopštenje za javnost, u kome pozivaju sve navijače da smire tenzije i podrže svoje favorite u duhu fer-pleja.

B92 Vam saopštenje prenosi u celini:

"Lepo je kada se neki snovi ostvare. Jedan fudbalski prelazi polako u javu. Sutra, 8. maja, Partizan i Crvena zvezda vojevaće u veoma važnoj utakmici na putu koji vodi ka osvajanju titule prvaka Srbije.

Naša derbi priča traje preko 63 godine. U tom fudbalskom romanu ima mnogo nezaboravnih detalja, a naredni meč će svakako zauzeti mesto koje mu po značaju pripada.

U danu koji prethodi utakmici, mi učesnici 138. "večitog derbija", hoćemo da kažemo, a u subotu uveče na Stadionu Partizana i dokažemo, da smo vredni poverenja i ljubavi milionske armije navijača iz Srbije, Evrope i sveta, i da smo spremni da nesporni teret značaja susreta iznesemo na pravi način. Delujući u tom cilju, pozivamo sve aktere derbija da izjavama, ponašanjem i kompletnim odnosom pre, tokom i posle susreta kreiraju istinski zdravu sportsku atmosferu, ispunjenu tolerancijom i poštovanjem.

Uz to, pozivamo sve navijače i ljubitelje fudbala, koji sutra budu prisutni na Stadionu Partizana, da svoj klub podrže u duhu fer-pleja, sporta i tradicije našeg naroda uopšte. Apelujemo da protivniku ukažu respekt i time ispoštuju veličinu fudbalske svetkovine koja dugo traje.

Sutra, Partizan i Crvena zvezda igraće, između ostalog, i za ulaznicu za evropsku klupsku scenu. Biće to test za sve nas - i igrače i rukovodioce i navijače. Pozivamo sve prisutne da kompletnim ponašanjem fudbalskoj Evropi koja nas očekuje od jeseni pokažemo da smo u svemu pravi i u svemu kvalitetni za iskorak na međunarodnu pozornicu.

Neka treneri i igrači naša dva kluba učine sve da osvoje bodove, da donesu pobedu, da se primaknu tituli... I neka svi mi ostali uživamo, neka strepimo i neka pobedi bolji.

Ali, i neka svi zajedno pokažemo veličinu. Veličinu u pobedi, veličinu u porazu. Jednostavno, ljudsku veličinu.

Tako treba da bude. Jer, kada u nedelju 9. maja svane jutro Dana pobede, znajmo da smo mi našu već ostvarili... I nastavimo tako dalje, do nekog narednog susreta između Partizana i Crvene zvezde i do nekih novih fudbalskih izazova koji će uvek biti pred nama
."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu