Nova vest
Fudbal

Petak, 15.01.2010.

13:32

Ljajić potpisao petogodišnji ugovor

Mladi reprezentativac Srbije Adem Ljajić potpisao je petogodišnji ugovor sa Fiorentinom, objavio je italijanski klub.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Dosadašnji fudbaler Partizana je od četvrtka boravio u Firenci, a posle lekarskih pregleda potpisao je ugovor sa učesnikom osmine finala Lige šampiona. „Presrećan sam što sam ovde. Oduvek sam želeo da igram u velikom klubu kakav je Fiorentina. Idol mi je Kaka pa ću zbog toga da nosim dres sa brojem 22".

"Jovetić i Gulan su mi rekli lepe stvari o Firenci i Fiorentini. Oduvek sam pratio Seriju A, jedno od najjačih takmičenja u Evropi u kojem igra veliki broj sjajnih igrača. Poređenje sa Kakom ili Jovetićem je stimulativno za mene jer želim da dostignem njihov nivo. Dodatno ću da treniram kako bih zadržao visok nivo forme“, izjavio je novi igrač ’Viole’ Adem Ljajić.

„Cilj nam je bio da dovedemo kvalitetnog, mladog ali iskusnog igrača. Adem je veliki potencijal i predstavljam ga danas sa velikim zadovoljstvom. Tržište nam je omogućilo da uzmemo igrača sa ofanzivnim karakteristikama. Ljajić može da igra i po levoj i desnoj strani, može da bude drugi napadač ili da igra iza centarfora“, istakao je na predstavljanju Adema Ljajića sportski direktor Fiorentine Pantaleo Korvino.

Italijanski mediji posvetili su dosta pažnje transferu, a uglavnom citiraju izjave Stevana Jovetića, koji ne štedi reči hvale.

"Adem je sjajan igrač, mlad je i veoma talentovan," rekao je Jovetić za 'Gazetu delo Sport', a prelazak dosadašnjeg igrača Partizana u Fiorentinu pozdravili su Siniša Mihajlović i Srećko Katanec koji su istakli da je Ljajić jedan od najvećih talenata srpskog fudbala i da će pretstavljeti veliko osveženje i pojačanje za tim iz Firence.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu