Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.04.2008.

17:15

Liverpul - Čelsi (utorak B92 20:40)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvo ovonedeljno polufinale Lige šampione biće sveengleski susret u kome će se Liverpul i Čelsi naći oči u oči po treći put u ovoj fazi takmičenja u poslednje četiri godine. Da li će ‘plavci’ uspeti da se revanširaju za prethodna dva poraza? Deo odgovora na to pitanje možete da dobijete u direktnom prenosu na TV B92 u utorak od 20.40.

Ovo će biti četvrto učešće Čelsija u polufinalu Lige šampiona za poslednjih pet godina. Klub iz Londona još uvek nije uspeo da stigne do finala i to najviše zahvaljujući Liverpulu, koji je dva puta bio nepremostiva prepreka za Čelsi.

Kada se uzme u obzir da se finale igra u rodnoj zemlji Romana Abramoviča i gorak ukus poraza iz 2005. i 2007. koji je još uvek očigledan među ‘plavcima’, verovatno da ne može da postoji veća motivacija za osvetu Čelsija. Ekipa Avrama Granta je možda imala lak posao sa Fenerbahčeom na Stamford bridžu, ali je takođe izgubila meč koji se igrao u gostima. Sličan rezultat na Enfildu svakako nije opcija, pošto Liverpul svakako nije tim koji će se u Londonu predati, kao što su to uradili Turci.

Liverpul u polufinale ulazi kao autsajder u kladionicama i sa slabijim plasmanom u odnosu na Čelsi u Premijer ligi. Da li će to zabrinuti ‘crvene’? Situacija je bila potpuno ista 2005. i 2007. Navijači Čelsija uvek su isticali Liverpulovu sreću u Evropi: srećni penali, navodni nepostojeći golovi, ali kada za tri godine dva puta stignete do finala, i u međuvremenu pobedite veličine kao što su Arsenal, Inter, Milan, Barselona, Juventus, kao i Čelsi dvaput – pa, verovatno da ipak nešto radite dobro.

Opširnije o susretu polufinala Lige šampiona između Liverpula i Čelsija možete da pročitate ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu