Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.12.2018.

22:24

Belgijski "centurion" – Čelsi živi od Edena Azara

Fudbaleri Čelsija pobedili su Votford u gostima rezultatom 2:1, u poslednjoj utakmici današnjeg programa 19. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Belgijski
Photo by Warren Little/Getty Images

Čelsi se tako na najbolji način oporavio od neočekivanog poraza od Lester sitija za vikend, najviše zahvaljujući jednom čoveku – Edenu Azaru.

Najbolji igrač "Plavaca" bio je strelac oba pogotka, čime je došao do broja od 101. gola za klub sa "Stamford Bridža".

Jubilej za klub u kojem je od 2012. godine dostigao je u prvom minutu nadoknade, kada je lepo pobegao odbrani domaćina, predriblao golmana Bena Fostera i zatresao praznu mrežu.

Međutim, "Stršljenovi" su na odmor otišli u egalu jer je Perejra dva minuta kasnije uhvatio fantastičan volej i pogodio donji desni ugao.

Ekipa Mauricija Sarija krenula je ofanzivnije u nastavku, da bi u 58. minutu Foster oborio Belgijanca u kaznenom prostoru i sudija Martin Etkinson je pokazao na belu tačku. Azar je preuzeo odgovornost i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Do kraja meča Čelsi je mogao da dođe do ubedljivijeg trijumfa, ali su mreže mirovale.

"Plavci" su se odlepili na četvrtoj poziciji sa 44 boda, šest više od Arsenala, a četiri manje od Mančester sitija, dok je Votford deveti sa 27.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu