Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.01.2018.

09:29

Tradicija koja raduje i Maradonu i Napoli

Fudbaleri Napolija su na zimsku pauzu otišli sa bodom prednosti u odnosu na Juventus. "Stara dama" dominira ligom godinama, ali i Napoli ima "keca" u rukavu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Tradicija koja raduje i Maradonu i Napoli
Getty images

Naime, u prethodnih deset od 11 godina, tim koji je pred zimu bio prvi, završio je na prvom mestu pet meseci kasnije i u rukama imao Skudeto.

Međutim, iako bi ova "tradicija" mogla da obraduje i navijače Napolija i Dijega Maradonu, Napolitanci u glavi imaju da su upravo oni bili jedina ekipa koja nije osvojila titulu, a bila je prva pre pauze.

Bilo je to pre dve godine kada je Mauricio Sari tokom svoje prve sezone vodio tim iz Napulja. Sada ih čeka Atalanta i moraju da nastave u istom ritmu kao i pre pauze kad su u Seriji imali četiri uzastopne pobede.

"Svi pričaju o Skudetu. Čak i portir u mojoj zgradi svaki put kad me vidi. Nadamo se da ćemo titulu i doživeti umesto da samo slušamo ljude kako pričaju o njoj", rekao je za radio Kis kis defanzivac Kalidu Kulibali.

A o njoj se priča još od početka devedesetih godina kada je upravo Dijego Maradona postao ikona Napulja. Napoli je do sada osvojio samo dve titule, jednu u sezoni 1986/1987. i drugu 1989/1990.

Napolitanci se nadaju trećoj, a ispit ih čeka već od 12 i 30. u 21. kolu italijanskog prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu