Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.10.2017.

08:50

Muslin se ne vraća u Srbiju, FSS traži naslednika

Fudbalski savez Srbije raskinuće u ponedeljak ugovor sa Slavoljubom Muslinom i tako staviti tačku na saradnju sa selektorom koji je Srbiju odveo na Mundijal.

Izvor:

Autor:

Muslin se ne vraća u Srbiju, FSS traži naslednika
Getty Images

Kako navodi 'Žurnal', Srpska kuća fudbala isplatiće selektoru, koji je posle osam godina posta odveo nacionalni tim na neko veliko takmičenje, sve što je zaradio i krenuti u potragu za njegovim naslednikom.

Pošto je obezbeđen plasman na završni turnir u Rusiji ugovor selektora automatski je produžen do kraja istog narednog leta.

Istovremeno, i 'Novoste' donose istu informaciju, navodeći da se isksusni stručnjak, posle tročasovnog sastanka sa predsednikom Saveza Slavišom Kokezom, napusti Srbiju i vratio se u Francusku i da nema nameru da ponovo sedne za pregovarački sto sa prvim čovekom srpskog fudbala.

"Ukoliko mu odgovara predlog FSS o raskidu, potpisaće ga, ali ako finansijska strana ne bude po njegovoj volji, čekaće da ga FSS otpusti i isplati po ugovoru koji mu ističe jula 2018. godine", navodi dnevni list.

Nezvanično, bivšem treneru Crvene zvezde se zamerila loša i neubedljiva igra u finišu kvalifikacija, kao i nepozivanje određenih, pre svega, mladih igrača (Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković...).

'Orlove' će prema najavama u predstojećim prijateljskim susretima sa Kinom i Južnom Korejom najverovatnije predvoditi Muslivnov asistent Mladen Krstajić, dok FSS bude tražio naslednika.

U prvi mah činilo se da će to biti Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangdžu R&F, ali je sva prilika da jedan od najboljih i najvećih igrača u istoriji naše zemlje ne želi u ovom trenutku da napravi taj korak, dok se spominju imena i Vladimira Vajsa, bivši selektor Slovačke kome je na kraju kvalifikacija istekao ugovor sa FS Gruzije, ali i aktuelnog selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

473 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu