Nova vest
Fudbal

Subota, 23.09.2017.

15:17

Seltiku 409. 'Old Firm' za +8 na tabeli

Ujednom od najvećih derbija Evrope i sveta, ekipa Seltika savladala je Rendžers kao gost u sedmom kolu škotskog Premijeršipa – 2:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

Seltiku 409. 'Old Firm' za +8 na tabeli
Getty Images

Bio je ovo 409. okršaj 'Kelta' i 'Policajaca', a zeleno-beli sada imaju sedam trijumfa manje od večitog rivala, dok je 86 mečeva završeno bez pobednika.

Prvo uzbuđenje na krcatom Ajbroksu viđeno je već u prvom minutu, kada je Tom Rogić lepo šutirao sa ivice kaznenog, ali je Vesli Foderigam zaustavio njegov pokušaj.

Nastavili su gosti sa atacima, međutim – rezultat se do poluvremena nije menjao, iako su redom pretili Patrik Roberts, Li Grifits i Stjuart Armstrong.

Ipak, i pored toga što je Grifits i drugi deo igre otvorio sjajnom šansom, odnosno novim promašajem, sve propušteno gosti su nadoknadili već u 50. minutu.

Upravo je Grifits izveo korner, a Rogić bio najviši u skoku za vođstvo Seltika. Gosti su nastavili sa napadima i posle stečene prednosti, da bi pitanje pobednika rešio Patrik Roberts petnaest minuta kasnije, za konačnih 2:0.

Ekipa Brendana Rodžersa je tako stigla do šeste pobede i sa 19 bodova zauzima prvo mesto, sa pet više, uz meč više, od drugoplasiranog Aberdina, dok je Rendžers četvrti sa 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu