Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.01.2017.

20:21

Iz Partizana odgovorili na Terzićeve kritike

Profesor Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan, oštro je odgovorio Zvezdanu Terziću na komentar povodom kazne UEFA 'crno-belima'.

Izvor: B92

Autor:B92

Iz Partizana odgovorili na Terzićeve kritike
StarSport

Vuletić je Terzića nazvao 'sedmom Zvezdinom zvezdanom zvezdom', i prokometariosao da "Partizan odgovorno i u duhu fer pleja ne komentariše dešavanja u Crvenoj zvezdi".

Vuletić je reagovao na Terzićevu izjavu da je za kaznu kriva administracija kluba iz Humske, podsetivši na kaznu UEFA koju su 'crveno-beli' iskusili pre dve i po godine.

"Dr Zvezdan bi trebalo da se seti kako je pre dve godine iskusio pravosnažno izbacivanje Crvene zvezde iz Evrope. Ako on ima pamćenje zlatne ribice, nemaju ga svi, a želju da svoje nepočinstvo prikrije preko napada na Partizan valja tumačiti kao okolnost da je Zvezdi svejedno igra li neko takmičenje pod okriljem UEFA ili ne, budući da nijednu grupnu fazu nisu videli skoro deceniju," navodi se, između ostalog, u odgovoru Terziću.

"Verujem da je poznavanje svih propisa UEFA dr Zvezdan mogao da nauči pošavši na seminar UEFA u Hrvatsku 2008. godine, izgleda najduži u istoriji, sa kojeg se u Srbiju nije vratio puna 34 meseca. Rimljani bi rekli "O tempora o mores - O vremena, o običaji" - kada neko, zalažući se formalno za zdrav rivalitet, opsesivno-kompulzivno živi život susednog kluba," kaže Vuletić i konstatuje da "konstantno pominjanje Partizana prelazi u opsesiju."

"Iz te opsesije jasno vidi ko je koga disciplinovao na poslednjem derbiju u kojem fudbaleri Crvene zvezde nisu imali šut u okvir gola Partizana."

Partizan čeka Sud za sportsku arbitražu na kojem će klub iz Humske pokušati da se izbori za promenu odluke UEFA prema kojoj je ekipa kažnjena jednogodišnjom suspenzijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu