Nova vest
Borilački sportovi

Nedelja, 27.09.2009.

12:33

Kličko odbranio WBC titulu

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko obranio je WBC titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji, pošto je u Los Anđelesu savladao Amerikanca Krisa Areolu.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Titula je ostala u posedu 38-godišnjeg Ukrajinca nakon što je trener njegovog, do tada neporaženog izazivača, Henri Ramires, zatražio prekid meča krajem desete runde svestan težine Areolinih povreda i situacije u ringu. Nakon toga, Areola, koji je bio potpuno nemoćan protiv mnogo višeg i pokretljivijeg Klička, nije se odazvao na zvono za start 11. runde

Ovo je bila treća pobeda za Ukrajinca od njegovog povratka u ring 2008. godine, posle iznenadnog povlačenja zbog problema sa povredama 2005. godine

"Meč je bio mnogo teži nego što se to činilo. Areola je odličan borac, srčan, ali danas sam ja dobro pogađao i zasluženo pobedio", izjavio je Kličko neposredno po završetku meča.

Areola, koji je rođen u Los Anđelesu, pokušao je da postane prvi svetski šampion meksičkog porekla u teškoj kategoriji. Međutim, izazivač nije izdržao, pa je u jednom trenutku i zaplakao, izvinivši se domaćoj publici koja ga je bodrila tokom celog meča.

"Žao mi je. Jednostavno nisam mogao da dođem do njega. Šta god da sam pokušao, on je imao spreman odgovor na to. On je našao bolji put do pobede", rekao je Areola.

Kličko, koji je prethodno u martu uspešno odbranio titulu u WBC kategoriji, pobedivši Kubanca Huana Karlosa Gomesa, popravio je svoj skor na 38-2, dok je Areola doživeo prvi poraz u profesionalnoj karijeri i sada ima skor 27-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu