Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 24.11.2014.

15:25

Leb vozi Reli Monte Karlo

Devetostruki svetski šampion Sebastijan Leb vratiće se u Svetski reli šampionat na Reliju Monte Karlo naredne sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Francuz će voziti Sitroen DS3 WRC u cilju promocije brenda DS, ali je im naglasio da će to biti samo kratak izlet za vozača koji je ostvario sedam trijumfa na deset startova u Kneževini.

Leb je tačku na svoju karijeru u Svetskom reli šampionatu stavio 2012. godine, ali je prošle godine učestvovao na četiri relija, od kojih je poslednji bio u Francuskoj.

Ove godine se takmičio u Svetskom šampionatu turing automobila i zauzeo je treće mesto u generalnom plasmanu, iza timskih kolega Hosea Marije Lopesa i Ivana Milera.

Moram da kažem da nisam oklevao ni sekundu kada sam dobio šansu da se nađem u Monte Karlu. Danijel Elena i ja imamo posebnu vezu sa Relijem Monte Karlo, koji je jedan od mojih omiljenih. Volim puteve, komplikovane izbore pneumatika i neverovatnu atmosferu na svim specijalima, i veoma smo nestrpljivi što ćemo to iskusiti ponovo“, rekao je Leb.

Iako se smatra najboljim vozačem u istoriji auto-moto sporta, Leb kaže da očekuje da Reli Monte Karlo neće biti toliko lak za njega.

Naravno da će to biti lični izazov jer se nisam takmičio u toj disciplini više od godinu dana. Za nekoliko dana ću učestvovati na Reliju du Var i pokušaću da nađem ritam, a potom ću isplanirati neke testove. Ovo je sjajna prilika da se vratim u WRC porodicu dok je pauza u mom šampionatu“, naglasio je Leb.

Reli Monte Karlo na programu je od 19. do 25. januara i njim će početi naredna sezona u Svetskom reli šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu