Nova vest
Auto-moto

Subota, 25.10.2014.

12:44

Markes nastavlja da niže rekorde

Dvostruki uzastopni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes nastavio je da obara rekorde.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Markes je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Malezije na ’Sepangu’ stigao do nove pol pozicije i tako se ponovo upisao u istoriju Moto GP.

Španac je tako ostvario rekordnu 13. pol poziciju, što nikome do sada nije pošlo za rukom.

On je ostvario najbrži krug u vremenu 1:59.791 minuta i postao prvi vozač ikada koji je na ’Sepangu’ završio krug za manje od dva minuta.

Markes je na Repsol Hondi u kvalifikacijama iza sebe ostavio timskog kolegu Danija Pedrosu (0,182 sekunde sporiji) i Horhea Lorenca koji je imao vreme od 2:00.203 minuta.

To je fenomenalnom Špancu, koji je već osvojio titulu ove sezone, jubilarna 50. pol pozicija u karijeri.

Štefan Bradl i Andrea Doviciozo obezbedili su mesto u drugom redu sa zaostatkom manjim od sekunde, dok će prvih 10 kompletiraju Valentino Rosi, Aleš Espargaro, Bredli Smit i Alvaro Bautista.

Pol Espargaro imao je 12. vreme, ali neće biti spreman za nedeljnu trku, zbog preloma stopala koji je zaradio prilikom teškog pada u trećem krugu, kada mu se i motor zapalio. On će pokušati da vozi trku, ali će sve zavisiti od odluke lekara u nedelju ujutro.

Velika nagrada Malezije vozi se u nedelju od devet časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu