Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 23.12.2012.

18:22

Agostini: Rosi će ponovo pobeđivati

Legenda Moto GP šampionata Đakomo Agostini veruje da Horhe Lorenco i Valentino Rosi neće više moći da budu prijatelji tokom naredne sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Agostini je uporedio odnose između dvojice vozača Jamahe sa svojim iskustvom kada su mu timske kolege bile Majk Hejlvud i Fil Rid, rekavši da je nemoguće ostati prijatelj u takvim okolnostima tokom cele sezone.

Bivši prvi čovek Jamahe Masao Furusava nedavno je upozorio da će biti nemoguće kontrolisati novonastalu situaciju i obnovljeno prijateljstvo Rosija i Lorenca, iako je mladi Španac istakao da više neće biti zida u garaži tima kao što je slučaj bio 2010. godine.

I Valentino i Horhe su odrasli u odnosu kada su bili timske kolege prethodni put, ali će biti nemoguće za njih da ostanu prijatelji tokom cele sezone. Kada imate dva petla u kokošinjcu, jedan želi da bude dominantniji od drugog. Imao sam takva iskustva sa Hejlvudom i Ridom, ali i Bergamontijem. Stvar je jasna, najviše želite da pobedite vozača koji ima isti motor kao vi, jer se tako vidi ko je bolje. kada ste iza nekoga ko ima drugačiji motor, tada situacija nije toliko negativna, jer to ne može da se poredi”, rekao je Agostini.

Agostini je takođe istakao da je uveren da će ‘Doktor’ biti kandidat za titulu po povratku na Jamahu posle dve sezone provedene u Dukatiju, ali je Lorenco ipak favorit.

Rosi će ponovo pobeđivati na Jamahi, ali neće imati lak posao. Mislim da može da pobedi na jednoj ili dve trke godišnje, ali neće dominirati kao ranije. Njegovi rivali su mlađi i mnogo su napredovali”, rekao je Agostini, “Lorenco je favorit, ali bi i Pedrosa mogao da bude odličan ako nastavi da vozi kao krajem ove sezone. I Valentino će biti u konkurenciji jer će sigurno često biti na podijumu”.

Naredni Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 7. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu