Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 15.11.2010.

12:33

Barikelo ostaje, Hilkenberg odlazi

Ekipa Vilijamsa objavila je u ponedeljak da je produžila ugovor sa Rubensom Barikelom, koji će za tim voziti u Formuli 1 i 2011. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Britanska ekipa je, takođe, istakla da će ime drugog vozača za narednu sezonu biti objavljeno do kraja godine.

Za Vilijams je uz Barikela ove godine vozio mladi Nemac Niko Hilkenberg, koji je ekipi u Brazilu doneo prvu pol poziciju posle pet godina, ali je britanska ekipa objavila da on sigurno neće voziti za tim naredne sezone.

Barikelo je ove godine imao uspešnu sezonu u Vilijamsu, koja je bila ujedno njegova 18. u Formuli 1. Brazilac je na 13 trka ovogodišnjeg šampionata startovao među prvom desetoricom i deset puta je bio među osvajačima bodova i timu je pomogao da osvoji šesto mesto u konkurenciji konstrutkora. Pre Vilijamsa, Barikelo je branio boje Džordana, Stjuarta, Ferarija, Honde, odnosno ekipe Bron GP.

S druge strane. Hilkenberg je ove godine došao kao ruki u Vilijams, ali je britanska ekipa kroz takmičenje u Formuli 3 i GP2 seriji podržavala njegovu karijeru. Mladi Nemac je svoju prvu sezonu završio na 14. mesto, ali to očigledno nije bilo dovoljno za produžetak saradnje sa legendarnom ekipom. Hilkenberga bi u Vilijamsu mogao da zameni Pastor Maldonado iz Venecuele, koji iza sebe ima jake sponzore, a o tome se mnogo spekuliše poslednjih nedelja.

Prvo bih želeo da se zahvalim Niku za vredan rad ove godine, ali i ranije, kada se pripremao za Formulu 1. Ponosni smo što smog a podržavali na putu do titula u Formuli 3 i GP2 seriji i tokom debitantske sezone u Formuli 1. Mi, u Vilijamsu, smo tokom svih ovih godina pokušavali da uvedemo nove talente u sport, i uvereni smo da će Niko postići veliki uspeh. Želimo mu sve najbolje i nadamo se da će nam se putevi ukrstiti ponovo u budućnosti”, rekao je prvi čovek Vilijamsa Frenk Vilijams.

Kao drugo, regrutovali smo Rubensa u Vilijams jer smo znali da će nam doneti znanje, iskustvo i strast. On je postigao ove sezone sve što smo se nadali da će u učiniti i presrećni smo što možemo da objavimo da ostaje uz nas i naredne sezone”, dodao je Vilijams.

Svoje mišljenje o rastanku sa Vilijamsom dao je i Hilkenberg.

Žalim zbog svega jer bih bio srećan da ostanem u Vilijamsu. Želeo bih da zahvalim timu na divnom periodu koji smo proveli zajedno i želim Vilijamsu sve najbolje u budućnosti”, rekao je Hilkenberg u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu