Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 28.09.2009.

15:20

Leb sve bliži debiju u Formuli 1

Petrostruki WRC šampion Sebastijan Leb sledeće nedelje će testirati bolid iz GP2 serije kako bi se što bolje pripremio za dugo očekivani debi u Formuli 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema najavama Leb bi trebalo da debituje u šampionatu Formule 1 kao vozač ekipe Toro Roso na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Abu Dabija, koja je na programu 1. novembra, a Francuz je bio prisutan na trci u Portugalu, kojom je završen ovogodišnji GP2 šampionat, i tamo je obavio sva potrebna merenja u ekipi DPR.

Leb će svoj debi za DPR imati na prvom testiranju po završetku sezone koje će biti održano na stazi „Herez“ u Španiji od 6. do 8. oktobra.

Zanimljivo je da će upravo vozači GP2 serije zvanično otvoriti novu stazu „Jas Marina“ u Abu Dabiju pošto je testiranje na programu nekoliko dana pre poslednje trke u ovogodišnjoj sezoni Formule 1, a nekolicina vozača, među kojima će biti i Leb, će učestovati na njemu, pošto će to biti odlična prilika da dobro upoznaju novu stazu.

Francuz je već dobio dozvolu Sitroena za debi u Formuli 1, pošto se sezona u Svetskom reli šampionatu završava nedelju pre trke za Veliku nagradu Abu Dabija, Relijem Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu