Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 13.09.2007.

19:01

MekLarenu oduzeti bodovi

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

MekLaren Mercedesu oduzeti su svi poeni iz konkurencije konstruktora za 2007. godinu i kažnjeni su sa 100 miliona dolara, odlučio je Svetski automobilski savet u četvrtak. Vozači Luis Hamilton i Fernando Alonso zadržali su svoje bodove. Skandal je nastao pošto su tehnički podaci ekipe Ferari stigli do čelnika Meklarena. Na suđenju održanom u julu, Meklaren je proglašen krivim zbog posedovanja materijala, ali je izbegao kaznu jer je Svetski automobilski savet smatrao da nisu imali korist od tih papira.

Na saslušanju u četvrtak izneti su novi dokazi. Prema navodima engleske štampe, radi se o snimcima telefonskih razgovora između Stepneja i Kohlana, kao i elektronskoj pošti De la Rose i Alonsa.

MekLaren ima pravo žalbe na odluku Saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu