Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 10.03.2022.

12:12

Ferari najbrži u Bahreinu, kontroverzna promena Mercedesa

Vozač Ferarija Šarl Lekler zabeležio je najbrže vreme na startu drugih predsezonskih testova Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Ferari najbrži u Bahreinu, kontroverzna promena Mercedesa
Foto: Profimedia/Antonin Vincent / DPPI

Monegašanin je stazu Sahir u Bahreinu, gde će biti premijera sezone 20. marta, obišao za 1:34,531 minuta, a ukupno je izvezao 62 kruga.

Drugo vreme neočekivano je imao Aleksandar Albon u Vilijamsu (+0,539 sekund), treće je ostvario Sebastijan Fetel u Aston Martinu (+1,175), dok je četvrti bio Serhio Peres u Red Bulu (+1,446).

Peti na testovima u četvrtak bio je sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton u svom Mercedesu sa skoro dve sekunde slabijom vremenom od Leklera.

Britanac se mučio da "ukroti" srebrnu strelu koja je podigla dosta kontroverzi u Bahreinu, jer je Mercedes promenio dizajn bočnih krila W13 bolida u odnosu na prethodne testove u Barseloni.

Navodno su se zbog toga pobunili iz Red Bula, istakavši da je Mercedes prešao granicu i da su promene ilegalne, ali su iz tima demantovali da su dali bilo kakvu zvaničnu izjavu u vezi s tim.

Testovi u Bahreinu se nastavljaju od 13 časova po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu