Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 04.03.2021.

10:03

Folksvagen stiže u Formulu 1?

Da li uskoro dobijamo novi tim?

Izvor: SN

Autor: SN

Folksvagen stiže u Formulu 1?
Foto: Profimedia

Ove sezone su Alpina i Aston Martin kao novi timovi ušli u Formulu 1 umesto Renoa i Rejsing Pointa.

Kako prenose britanski mediji, postoje izgledne šanse da se i Folksvagen priključi karavanu Formule 1, tačnije da matična kompanija to uradi preko Poršea.

Ova odluka će u mnogo čemu zavisiti od regulativa Formule 1 i propozicija za 2025. godinu, pogotovo kada se radi o razvoju motora (stopirano za ovu godinu, prim. aut.).

Nije tajna da je Porše uz Folksvagen nekoliko puta pokušavao da uđe u Formulu 1, oni su aktivni u svetu automoto sporta i ne bi trebalo da čudi da se baš te 2025. godine Porše pojavi u Formuli 1.

Kako stoji u daljem tekstu, postoji šansa da Audi bude Folksvagenov F1 brend, a ne Porše, a to će zavisiti i od pregovara sa ekipom čije će mesto zauzeti.

Priča se da se pregovori vode sa ekipom Vilijamsa, Meklarena i Red Bula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

23 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu