Nova vest
Auto-moto

Utorak, 13.10.2020.

23:47

Alonso provozao bolid Renoa u Barseloni

Španski vozač Fernando Alonso vozio je bolid Renoa tokom promotivnog snimanja na stazi u Barseloni.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Alonso provozao bolid Renoa u Barseloni
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Alonso će se sledeće sezone, posle dve godine pauze, vratiti u Reno, odnosno Alpin, kako će se zvati ta francuska ekipa.

Alonso je vozio bolid R.S.20, koji ove sezone voze vozači Renoa Danijel Rikardo i Esteban Okon.

Dvosturki svetski šampion (2005, 2006) je mogao da vozi samo 100 kilometara, pošto se radilo o snimanju promotivnog spota.

"Mogao sam da vozim samo 100 kilometara, ali je za mene posebno da se vratim u Formulu 1. Ovo je bila dobra prilika da osetim bolid, da se vratim brzini u Formuli 1, nije lako, ali mislim da sam napredovao iz kruga u krug... Ovaj bolid ima potencijal, kao što to pokazuje u trkama, ali ima mesta za napredak", rekao je Alonso putem Instagrama.

"Svi imamo velike ambicije za sledeću sezonu, ali moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Optimisti smo, imamo mnogo talenta u ekipi, imamo sve što je potrebno da sezonu 2021 napravimo dobrom", dodao je španski vozač.

On je poslednji put vozio u trci Formule 1 u Abu Dabiju 2018. godine, nastupajući za Meklaren. Za 17 sezona u Formuli 1, 39-godišnji vozač ostvario je 32 pobede.

Alonso je u medjuvremenu vozio u dva izdanja trke 24 sata Le Mana i svetskom prvenstvu izdržljivosti za Tojotu. Vozio je ove godine i na Dakar reliju, gde je zauzeo 13. mesto. U trci Indi 500 ove godine zauzeo je 21. mesto, dok trku 2017. godine nije završio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

23 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu