Nova vest
Auto-moto

Sreda, 12.02.2020.

11:00

Red Bul za napad na titulu FOTO

Nakon Ferarija, bolid za novu sezonu Formule 1 otkrio je i Aston Martin Red Bul.

Izvor: B92

Autor:B92

Red Bul za napad na titulu FOTO
Foto: Red Bull Content Pool

Za razliku od italijanskog tima koji je već pokazao javnosti svog aduta, Red Bul je otkrio samo izgled novog bolida, dok je premijera planirana za četvrtak u Silverstonu.

RB16 pokreće Hondin agregat, a za razliku od prošle sezone kada je nosio crvenu farbu, ove se Red Bul vratio tradicionalnom bojama.

U narednoj sezoni prvi vozač RB biće Maks Ferstapen, koji je produžio ugovor do 2023, a timski kolega će mu biti Alek Albon.

Upravo će Ferstapen pokazati javnosti RB16 na Silverstonu, dok će Albon prvi put u kokpit sesti na predsezonskim testiranjima u Barseloni.

Honda uverava da se neće ponoviti sada već tradicionalne sezone sa lošim startom, već da će napredak i promena filozofije pomoći Red Bulu da osvoji prvu konstruktorsku titulu u hibridnoj eri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu