Nova vest
Auto-moto

Sreda, 14.08.2019.

14:26

Lekler: Možemo da stignemo Mercedes

Vozač Ferarija Šarl Lekler veruje da njegova ekipa može da stigne Mercedes do kraja šampionata u Formuli 1.

Izvor: MT

Autor: MT

Lekler: Možemo da stignemo Mercedes
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Mercedes dominira ove sezone predvođen petostrukim svetskim šampionom Luisom Hamiltonom, prvi deo šampionata završio je sa 438 bodova, dok Ferari zaostaje sa 288, a ozbiljno mu se primakao Red Bul sa 244 boda.

Lekler je u pet navrata bio na pobedničkom podijumu, a u dve trke je bio na korak od pobede i veruje da Ferari može da preokrene situaciju.

"To je od početka sezone za nas bio veliki izazov, jer su oni bili vrlo brzi i konstantni i to ne samo u jednoj ili dve trke. Ali, za Ferari ništa nije nemoguće, radimo naporno, borićemo se do kraja i prilično sam siguran da ćemo ih stići", rekao je Lekler za Insajd rejsing.

Šampionat se nastavlja 1. septembra trkom za Veliku nagradu Belgije, a sedam dana kasnije na programu je trka u čuvenoj Monci.

Te staze više odgovaraju bolidima Ferarija i očekuje se da uspešno pariraju Mercedesu.

Pojedini mediji preneli su da će Ferari u Belgiji imati novi motor, uz poboljšanje od 20 konjskih snaga u odnosu na trenutni, koji se već smatra najboljim u takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu