Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 18.11.2018.

12:35

Horor u F3: Kao raketa izletela sa staze, slomila kičmu i preživela

Sofija Florš, koja se takmiči za Van Amersfort preživela je jezivu scenu tokom trke Formule 3 za Veliku nagradu Makaa u Kini.

Izvor: B92

Autor:B92

Horor u F3: Kao raketa izletela sa staze, slomila kičmu i preživela
YSS / Weber Niraschtoe

Ona je pri velikoj brzini ispala u krivini, zakačila drugi bolid, što ju je doslovce lansiralo sa staze.

Preletela je sigurnosnu ogradu i nekako izvukla živu glavu, ali je prošla sa prelomom kičme. Pre nego što je izletela u krivini ostala je bez točkova, a nije sigurno šta je tačno otkazalo kod automobila nemačke 17-godišnjakinje.

Njen tim je saopštio da je devojka u stabilnom stanju i da je svesna. Japanski vozač Šo Tsuboi, sa kojim se Sofija sudarila je takođe odvezen u bolnicu.

Pored njih su u bolnicu prevezena još dva fotografa i još jedan čovek. Fotograf Minami Hirojuki ima potres mozga, a Čan Ča prelom jagodične kosti i posekotine.

Drugi fotograf Čan Veng Vang ima oštećenja jetre. Trka je prekinuta istog trenutka i nastavljena sat vremena kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu