Nova vest
Auto-moto

Utorak, 16.01.2018.

19:45

Kubica se vraća u Formulu 1

Poljski vozač Robert Kubica imenovan je danas za rezervnog vozača Vilijamsa u predstojećoj sezoni Formule jedan.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kubica se vraća u Formulu 1
Getty Images

Ovaj 33-godišnji Poljak se nije takmičio u Formuli 1 sedam godina, jer je zadobio teške povrede u nesreći na reliju, usled čega ima ograničene pokrete desne ruke.

Vilijams je tako Kubici pružio priliku da u narednoj sezoni učestvuje u razvoju bolida i pojedinim testiranjima i doveo ga u situaciju da se eventualno vrati u šampionat Formule 1.

"Osećam da sam u najboljoj fizičkoj nego ikada pre. Učinjeno je mnogo posla da bih došao do ove situacije. Želim da se zahvalim Vilijamsu na šansi koju su mi ukazali i što su mojim imenovanjem u ekipu pokazali da imaju veru u mene. Uživao sam u poslednjih nekoliko meseci u Formul 1 i radujem se predstojećem radu, kako u fabrici, tako i na stazi. Moj krajnji cilj je da se ponovo takmičim u F1 i ovo je samo jedan važan korak u tom pravcu", rekao je Kubica.

Za Vilijams će u predstojećoj sezoni Formule 1 voziti Kanađanin Lens Strol i Rus Sergej Sirotkin. Nova sezona šampionata Formule 1 počeće 25. marta na stazi Albert Park za Veliku nagradu Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu