Nova vest
Auto-moto

Petak, 28.10.2016.

18:45

Meksiko: Ferari opasno preti Mercedesima

Luis Hamilton bio je najbrži na prvom, a Sebastijan Fetel na drugom zvaničnom treningu za Veliku nagradu Meksika.

Izvor: AK

Autor: AK

Meksiko: Ferari opasno preti Mercedesima
Foto: Getty images

Po veoma hladnom vremenu od svega desetak stepeni celzijusa na stazi Ermanos Rodriges Britanac je posle 34 izvezena kruga bio najbolji sa vremenom 1:20,914 minuta.

Ipak, nije tako lako stigao do "pobede", jer su mu odmah "za petama" bili rivali iz Ferarija Sebastijan Fetel sa 0,079 sekundi zaostatka i Kimi Raikonen sa +0,158s.

Rozberg je imao tek sedmo vreme na 2.200 metara nadmorske visine sa 0,759 sekundi zaostatka. Brži i od njega bili su Valteri Bostas u Vilijamsu te obe Fors Indije, domaći adut Serhio Peres te zemljak Niko Hilkenberg.

Već na drugom treningu u prvi plan je izbio Ferari, a Fetel je bio brži od Hamiltona za 0,004 sekundi, uz 47 izvezena kruga. Rozberg se pravio i ostvario treće vreme, četvrti je bio Raikonen, a među deset najbržih još Rikardo, Hilkenberg, Ferstapen, Botas, Sajnc i Alonso.

Trka u Meksiku mogla bi da reši sezonu jer ukoliko Rozberg trijumfuje u nedelju, a Hamilton odustane ili bude slabije plasiran od desete pozicije, odnosno ne osvoji nijedan bod, Nemac bi osvojio prvu titulu u karijeri.

Na prvom zvaničnom treningu neke ekipe su testirale sistem zaštite vozača popularni "preol" (halo), a viđen je na bolidima Felipea Mase, Paskala Verlajna, Serhija Peresa i Kevina Magnusena u uvodnim krugovima.

U subotu uveče su kvalifikacije, a trka za VN Meksika je u nedelju od 20 časova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu