Nova vest
Auto-moto

Utorak, 26.03.2019.

14:20

Dobar vikend za srpske motocikliste u Seresu

Ovog vikenda u grčkom gradu Seresu održana je prva i druga trka Istočno evropskog šampionata u brzinskom motociklizmu na kružnim stazama.

Izvor: B92

Autor:B92

Dobar vikend za srpske motocikliste u Seresu
Foto: LAP photo agency

Pored vozača iz Turske, Bugarske, Rumunije, Makedonije i Grčke učestvovali su vozači iz Srbije i to u klasama; 600 SSP (super sport) vozio je Oleg Medenica, u klasi Formula 1000 vozili su Nikola Lukić, Vladan Radovanović, Saša Bogdanović i Saša Nešić, a u najjačoj klasi 1000 Super-Bajk vozio je najbolji vozač Dalibor Miletić.

U Srbiji je moto sport u velikoj krizi najviše zbog manjka staza na kojima bi motociklist vežbali i spremali se za takmičenja, ali i zbog slabe finansijske podrške za bavljenje sportom koji je jedan od najskupljih i najopasnijih na svetu.

Ovog vikenda u Seresu je bio veliki odziv takmičara, pa je tako bilo dosta učesnika u svim klasama. Konkurencija je bila jaka, pa je tako u klasi 1000 Formula startovalo čak 28 takmičara.

Bilo je padova, kvarova otkazivanja motora pred samu trku, ali svi ti problemi su nekako prevaziđeni pa je u klasi "600 SSP" Oleg Medenica uzeo deseto i jedanaesto mesto.

Nikola Lukić u klasi "1000 formula" bio je četvrti prvog dana vikenda, odnosno peti drugog. Vladan Radovanović ostvario je 16. i 19. mesto, Saša Bogdanović 17. i 18, dok je Saša Nešić bio dva puta 21. u veoma jakoj konkurenciji.

U klasi "1000 Superbajk" bilo je najnapetije i najinteresantnije jer je našem najboljem vozaču Daliboru Miletiću, u subotu pred samu trku u krugu za zagrevanje, otkazao motocikl pa nije mogao startovati. Zbog toga je u nedeljnoj morao da krene kao poslednji.

Pored svih problema Dalibor je uspeo fantastičnom vožnjom da završi na sedmom mestu, što je izuzetan rezultat s obzirom na problem koje je imao.

Takmičenje se nastavlja sledećeg meseca u grčkom gradu Seresu gde se održava treća i četvrta trka, koje se boduju i za šampionat Srbije i svi se nadaju još većem odzivu vozača iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu