Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 19.08.2013.

16:48

Kolašinac: Idemo u pravom smeru

Srpski atletičar Asmir Kolašinac rekao je da nije zadovoljan svojim učešćem na Svetskom prvenstvu, ali da naša atletika ide u pravom smeru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kolašinac je u finalu bacanja kugle zauzeo deseto mesto, ali je bio daleko od svojih najboljih rezultata.

Ulazak u finale je svakako veliki uspeh, ali su moja očekivanja pred samo Svetsko prvenstvo su bila velika. Nisam imao sreće, ništa mi nije polazilo za rukom, i jednostavno finale je bilo maksimalno u tom trenutku. Dobra stvar je što ma koliko sam loš, uspem da uđem u finale Svetskog prvenstva“, rekao je Kolašinac, „Biti deseti na svetu je veliki uspeh. Međutim, ja sam tamo otišao kao evropski šampion u dvorani. Deset dana ranije sam bacio 20,80 iz punog treninga, ali stvari koje su se izdešavale 15 minuta pre finala su sve upropastile. Na zagrevanju, sve je funkcionisalo perfektno, ali su na stadionu bili potpuno drugačiji uslovi, a nedovoljno vremena da se dobro spremimo. Ko se snašao, snašao se, ja nisam“.

Kolašinac je istakao da su rezultati koje su naši atletičari postigli u poslednjih godinu dana samo najava još većih uspeha.

Uspeh, senzacija koju su napravili Emir i Ivana, malo je bacilo senku na moje i Tatjanino takmičenje, ali je bilo i za očekivati. Ovo je samo znam da naša atletika ide u pravom smeru i da ćemo u narednim godinama donositi dosta medalja i sa Evropskih prvenstava, kao i Svetskih prvenstava, a ako Bog da i na Olimpijskim igrama“, naglasio je Kolašinac, „Naravno da će ovaj uspeh uticati na sve nas pozitivno. Prošle godine, kad sam osvojio medalju u Helsinkiju, rekao sam da je ovo sjajna generacija koja će Srbiji doneti mnogo medalja. To se i obistinilo, na Evropskom prvenstvu u dvorani ja sam doneo zlato, Dudaš bronzu, sada je red došao na Ivanu i Emira. Ne bi valjalo da isti donose medalje. Sve ide u pravom smeru i to će sigurno povući mlađe generacije da još više treniraju. Kada imate kvalitet posle nekoliko godina stići će i kvalitet, a to je formula za uspeh“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu