Tadić: poklapanje datuma nije namerno

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2004.

15:05

Default images

Boris Tadić je izjavio da ne postoji bilo kakva namerna koincidencija između određivanja datuma njegove inauguracije 11. jula i komemoracije za srebreničke žrtve u BiH.

"Nisam ni znao za komemoraciju u Srebrenici i žao mi je ako je neko u BiH pomislio da postoji bilo kakva koincidencija sa poklapanjem datuma", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u četvrtak, povodom susreta predsednika  Privrednih komora iz zemalja nastalih na prostoru bivše Jugoslavije.

On je istakao da kao čovek i političar nije, niti ima nameru da se služi uvredama i izrazio žaljenje zbog "svačijeg bola", podjednako zbog zločina koji su se dešavali u Srebrenici, ali i širom BiH, Hrvatske, Srbije i Kosmeta.

Tadić je pojasnio da datum inauguracije nije određivao on, nego je definisan u skladu sa najpovoljnijim uslovima za državu. On je naglasio da izabrani datum nema nikakvog dodira sa Srebrenicom i dodao da je u isto vrijeme ubijen njegov deda u Drugom svetskom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: