Er Srbija od 15. maja uvodi još jedan nov direktan let

Er Srbija od 15. maja 2023. godine uspostavlja direktne letove između Beograda i Kaira.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2023.

11:22

Er Srbija od 15. maja uvodi još jedan nov direktan let
Foto: Profimedia

Do glavnog grada Egipta, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede i petka, dok će se letovi iz Kaira do srpske prestonice realizovati utorkom, četvrtkom i subotom. Na ovoj ruti leteće avioni tipa erbas A319. Avio-karte su već u prodaji, po ceni počev od 183 evra po smeru u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.

„Kultura i istorija Egipta privlače veliku pažnju turista širom sveta, a specifična klima učinila je zemlju faraona atraktivnom tokom čitave godine. Prateći potrebe
putnika u Srbiji, ali i u širem regionu Balkana, odlučili smo da uvedemo redovnu direktnu liniju između Beograda i Kaira. Letove do glavnog grada Egipta
naša kompanija je obavljala od leta 2019. godine i drago nam je što ćemo sada biti u prilici da ponovo spojimo dve prijateljske zemlje,“ izjavio je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Er Srbije.

Uvođenjem direktnih letova između Beograda i Kaira, putnicima koji lete iz tog grada preko Beograda dostupne su dobre avio-veze do Amsterdama, Berlina, Barija,
Pariza, Diseldorfa, Rima, Londona, Ljubljane, Madrida, Milano, Praga, Tivta, Beča, Ciriha, Zagreba i mnogih drugih destinacija u mreži Er Srbije.

Smešten pored Nila, glavni grad Egipta nikada ne spava. U toj dinamičnoj metropoli prožimaju se različite religije i kulture o čemu svedoče neke od najpoznatijih
znamenitosti Kaira, poput ulice Al-Muiz, džamije Amr Ibn Al As, koptske Viseće crkve i manastira Svetog Simeona. Neizostavni deo boravka u gradu na Nilu jeste poseta Gizi, obilazak piramida i Egipatskog muzeja, kao i gradskih četvrti Zamalek i Maadi. Ljubitelji muzike zasigurno će uživati u Kairskoj operi, a gastronomi u brojnim restoranima lokalne i internacionalne kuhinje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: