Amerikanci: Srbiju morate posetiti 2022.

Američki časopis o putovanjima Condé Nast Traveler objavio je listu najboljih destinacija za 2022. godinu, a među njima se u kategoriji "za ljubitelje hrane" našla i Srbija.

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

12:14

Amerikanci: Srbiju morate posetiti 2022.
Foto: Shutterstock/Vladimir Nenezic

LIsta od 20 najboljih destinacija za odmor za narednu godinu je podeljena u tri kategorije: za ljubitelje kulture, hrane i avanture.

Među izabranim destinacijama su se našli i Egipat, Oslo, Nju Orleans, Kingston, Majorka, Tanzanija...

Naša zemlja se našla u izabranim destinacijama za putovanja gastronama, a u toj kategoriji se nalaze i Birmingem (Velika Britanija), Džersi, Bend (Oregon, SAD) i Okrug Tiperari (Irska).

Američki časopis je Beograd predstavio kao spoj modernog i tradicionalnog i mesto gde na samo nekoliko metara pored srušenih zgrada u NATO bombardovanju stoje raskošni vinski barovi i moderni stanovi sa staklenim fasadama.

Ističu raznovrsnost gastronomske ponude u ugostiteljskim objektima.

Pohvalili su srpska vina, posebno sorte koje dolaze iz Negotinske Krajine (više od 30 vinarija) i sa Fruške Gore, i istakli potencijalne srpske kandidate za upis na Uneskovu listu kulturne baštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: