Turisti otkrili najveće kulturološke šokove koje su doživeli na putovanjima

Ako ste ikad putovali, sigurno ste u nekoj zemlji doživeli kulturološki šok, koji je sigurno uticao na vašu percepciju običaja i tradicije zemlje u kojoj boravite.

Izvor: B92

Nedelja, 19.09.2021.

14:33

Turisti otkrili najveće kulturološke šokove koje su doživeli na putovanjima
Foto: Shutterstock/GP PIXSTOCK

Jedan korisnik Redita postavio je pitanje u vezi sa iskustvima o kulturološkim šokovima koji su drugi korisnici mreže doživeli, a najzanimljivije odgovore preneo je "Buzzfeed".

U nastavku teksta, pročitajte najčudnije odgovore, odnosno, iskustva putnika.

"Naručio sam pomfrit u Nemačkoj, a konobar ga je prelio majonezom, a da nije ni pitao. Ako me tad niije preseklo, neće nikada", napisao je jedan.

"Otišli smo u Mekdonalds u Španiji. Na meniju su imali, u kategoriji piće, pivo".

"Kulturološki šok doživela sam u Italiji, kad sam shvatila da lokalno stanovništvo ide na večeru sa malom decom, čak i nakon devet sati. Neka deca su bila toliko umorna da su i zaspala".

"Moja žena je iz Japana i prilikom posete zemlje, do mene je seo njen prijatelj, koji nije znao reč iz engleskog, a ja ne znam japanski. Sipao mi je "sake" (japansko pirinčano vino), nazdravio sam i popio celu čašicu. Međutim, on je nastavio da toči. Rekao sam ženi da on pokušava da me napije. Ona se samo nasmejala i rekla da ostavim malo u čaši, jer kad popijem svaki put do kraja, Japanci misle da želim još da pijem".

"Došli smo u Meksiko i shvatili da svi lokalci hodaju u dugim rukavima i pantalonama. Naravno, to uopšte ne bi bilo čudno da spoljna temperatura nije bila 35 stepeni celzijusa", napisao je još jedan. "Pravi šok sam doživeo u Indiji kada sam video ogromnu razliku između bogatog i siromašnog stanovništva. Tadž Mahal je jedna od najsavršenijih stvari koju je čovek mogao da napravi, ali čim se udaljite malo od te građevine, vlada neopisiva beda i siromaštvo".

"U Americi je skoro sve "drive in". Postoje drajv in kafići, bankomati, ali čak i trgovine koje prodaju isključivo alkohol!"

"Plaćanje javnog WC - a gotovo svugde u Evropi, e to me šokiralo. Ja sam iz Australije, gde su javni toaleti na svakom koraku, a pritom su čisti i besplatni!"

Kina je definitivno zemlja kontrasta, a sjajno se vidi na relaciji staro – novo. Naime, do istorijskih hramova od kojih su neki stari i nekoliko hiljada godina, izdižu se moderni šoping centri".

"Prijatelj i ja smo šetali Rejkjavikom, i naišli na slojevito obučenu bebu u kolicima na sred ulice. Sigurni da se dete izgubilo, počeli smo da tražimo roditelje. Međutim, ispostavilo se da je majka u radnji preko puta ceste i njima je normalno da ostave tako decu dok oni kupe nephodne namirnice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: