Najnoviji zahtev - "evropsko rešenje": Zabraniti putovanja koja nisu od suštinske važnosti

Premijer Belgije Aleksander de Kro kaže da će večeras na sastanku lidera EU predložiti zabranu putovanja koja nisu od suštinske važnost i to na nivou cele EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

14:00

Najnoviji zahtev -
Foto: Africa Studio / Shutterstock

"Zatražiću da se nađe evropsko rešenje koje bi podrazumevalo ciljano i privremeno zaustavljanje svih neesencijalnih putovanja”, poručio je De Kro.

Aleksander de Kro kaže da je već u kontaktu sa pojednim liderima EU povodom podrške ovoj ideji.

On napominje da se ne radi o potpunom "zatvaranju granica" i da one moraju ostati otvorene za transport robe i prekograničnih radnika.

Brnabićeva o kovid-pasošu: Dva su razloga

U Belgiji se još od božićnjih praznika govori o mogućoj restrikiciji putovanja kako bi se smanjio rizik od trećeg talasa pandemije kovida 19, a posebno i u svetlu pojave novoih sojeva virusa.

Belgijske vlasti konstatuju da su se građani oglušili o preporuke države da se ne putuje tokom praznika i da je preko 160.000 Belgijanaca prelazilo granice oko Božića i Nove godine.

Najnoviji zahtev belgjiskih zvaničnika dolazi pred prolećni raspust u Belgiji i tzv "karnevalske praznike" na zapadu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: