Zaboravite Santorini i Mikonos: Na ovom grčkom ostrvu morate letovati

Oni koji su posetili ostrvo Siros i prestonicu Kiklada Ermupolis reći će vam da je u pitanju raj na Zemlji. Ponajviše zbog prelepih ulica, gostoprimljivih stanovnika, ali i mogućnosti da u njemu uživate cele godine zbog blizine Atini.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

14:41

Zaboravite Santorini i Mikonos: Na ovom grčkom ostrvu morate letovati
Ermupolis / depositphotos.com

Ostrvo Siros hvali i čuveni Travel+Leisure, koji citira turistkinju Liju Mastoraki, koja se nedavno našla u Ermupolisu sa suprugom i svoje dece. Ona je rekla da se osećala „kao da je u raju u srcu Egeja i da Siros nikada ne bi menjala za Santorini i Mikonos“.

“Ermupolis je italijanski san pozorišta, kafe i kulture, koji vam u isto vreme pruža mogućnost da plivate u kristalno plavoj vodi koja se nalazi samo na korak od vaše kuće“, izjavila je.
foto: B92
Iako se Siros nalazi na pedalj od Mikonosa nikako ne privlači isti tip turista. Sa više mirnijih plaža, Siros se nikako ne uklapa u ono što ćete prvo pomisliti kad vam neko pomene Kikladska ostrva.

Najveći broj posetilaca dolazi iz Francuske i Skandinavije. Zbog velikog italijanskog uticaja u prošlosti, ostrvo se zaista razlikuje od ostalih grčkih ponajviše jer i stanovnici vuku italijanske korene, pa tako ima više katoličkog nego pravoslavnog stanovništva.

Zašto treba obići Siros i šta na njemu treba videti pročitajte u našem putopisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: