Oprez: Turistima u Italiji prete kazne i do 7.000 evra

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

08:00

Oprez: Turistima u Italiji prete kazne i do 7.000 evra
foto: thinkstock

Leto je stiglo na velika vrata, a oni koji ove godine letuju u Italiji nek imaju na umu da se klone uličnih prodavaca.

Naime, ako bilo šta pazarite od uličnih prodavaca u riziku ste da dobijete kaznu u vrednosti i do 7.000 evra.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini upozorio je da će ove godine kazne za ulične prodavce, ali i one koji kupuju od njih biti pooštrene, pa će tako prodavci morati da plate državi od 2.500 do 15.500 evra.

Turisti koji plate usluge uličnih prodavaca i tako ih podstaknu u zaradi, bilo da je u pitanju masaža na plaži ili privremena tetovaža takođe bi mogli da se suoče sa ozbiljnim posledicama.

Uobičajena je praksa da ulični, da ne kažemo plažni prodavci prodaju lažnu robu u gotovo svim većim turističkim mestima, a izbegavanje poreza i pad prometa u legalnim prodavnicama znatno je opao zbog čega se Italija našla pred problemom.

Prošle godine je od ilegalnih migranata i drugih prodavaca zaplenjena roba u vrednosti od 265 miliona evra zbog čega su od ove godine mere znatno pooštrene.

Stoga, pamet u glavu i ako se ove godine nađete u Italiji na odmoru imajte imajte na umu ovu informaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: