Subota, 31.07.2004.

11:54

Eide za brži prenos ovlašćenja

Izvor: B92, Beta

Default images

Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Kai Eide preporučio je brži prenos ovlašćenja na lokalnu administraciju na Kosovu.
Kako javlja Rojters, pozivajući se na diplomatske izvore u Ujedinjenim nacijama, norveški diplomata u izveštaju Kofiju Ananu preporučuje i preispitivanje politike "Standardi pre statusa", u smislu da treba odrediti najznačajnije standarde, a zatim pažnju usmeriti na njihovo što brže postizanje.

”Preporuka specijalnog izaslanika UN je javno zalaganje međunarodnog zvaničnika za pospešivanje procesa zaokruženja albanske države na Kosovu i Metohiji”, saopštilo je Srpsko nacionalno veće. "Eide imao je mandat UN da što preciznije utvrdi posledice martovskog nasilja albanskih terorista nad kosmetskim Srbima i predloži mere da one koliko-toliko budu sanirane", navodi SNV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: