"Slučajno" držao medveda kao ljubimca: "Mnogo je porastao"

Policija je pronašla azijskog crnog medveda u kavezu na posedu jednog čoveka u kineskoj provinciji Junan, ali je on zbog dobrog staranja o životinji ipak prošao bez zakonom predviđene kazne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

12:06

Ilustracija: Thinkstock

Vlasti su reagovale po dojavi jednog komšije, ali umesto da muškarcu koji je u izveštajima označen samo prezimenom Jang izdaju novčanu kaznu od oko 500 dolara, oni su samo zbrinuli životinju i prebacili je u odgovarajući smeštaj.

Jang je verovatno odobrovoljio policiju neverovatnom pričom - rekao je da je medveda pronašao 2015. godine dok je brao pečurke u obližnjoj šumi i da ga je odveo kući jer je "mislio da je u pitanju ostavljeno kuče".

Kako je rekao, tek nekoliko meseci kasnije, kada se već vezao za životinju, shvatio je da "nije u pitanju pas, jer je mnogo porastao".

Azijski medvedi su zaštićena vrsta u Kini i za njihovo držanje su potrebne posebne dozvole, a u suprotnom su predviđene kazne.

Ipak, ova životinja je bila potpuno zdrava, Jang se o njoj dobro starao i pošto je u potpunosti sarađivao sa vlastima, prošao je bez kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: