Vlasnicu razveselio povratak 109-godišnje kornjače

Britanka Vendi Stouks mislila je da više nikad neće videti svoju 109-godišnju kornjaču Tobija nakon što je jednog dana jednostavno nestao, ali nakon gotovo godinu dana doživela je prijatno iznenađenje – mali oklopljeni avanturista vratio se kući.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

21:10

Default images

Vlasnica 109-godišnje kornjače Tobija jednog dana je zaboravila da zatvori dvorišna vrata i njen ljubimac je jednostavno otišao. Gubitak ljubimca teško je pao 74-godišnjoj gospođi jer je mislila da ga više nikad neće ponovo videti, ali posle gotovo godinu dana Tobi se vratio.

Kornjaču je s ulice spasao vozač koji ju je odneo u azil u kome je provela šest meseci. Tobi je zatim smešten u dom u Margateu – 35 kilometara od doma Vendi Stouks.

Kako je Tobi na oklopu imao urezano prezime “Stouks”, novi vlasnici su zaključili da je kornjača pripadala osobi s tim prezimenom, pa su odlučili da pokušaju da otkriju o kome se radi. Telefonskim putem su pronašli vlasnicu koja je bila presrećna kad je saznala da je Tobi živ i zdrav.

Vendi je Tobija nasledila od pokojne tetke ranih osamdesetih.

Foto: Eric Kilby/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: