Pingvinski “gej” par prebačen iz Berlina u Hamburg

Dva primerka kraljevskih pingvina, oba mužjaka, prebačena su iz berlinskog zoološkog vrta u zoološki vrt u Hamburgu, nakon što je ustanovljeno da nemaju sklonosti prema suprotnom spolu i da ne žele da se razmnožavaju.

Izvor: B92

Petak, 15.04.2016.

13:15

Pingvinski “gej” par prebačen iz Berlina u Hamburg
Foto: Thinkstock

“Koliko smo mogli da zaključimo, i jedan i drugi su homoseksualni, nikad se nisu parili sa ženkama, a kad se radi o druženju najrađe su jedan sa drugim”, rekla je portparolka berlinskog zoološkog vrta kristijan Rajs.

Kraljevski pingvini druga su najveća vrsta pingvina nakon carskih pingvina, a politika berlinskih zoologa je njihovo održivo razmnožavanje, pa su zato pingvine Olija i Stana zbog njihove disfunkcionalnosti ustupili kolegama u Hamburgu.

Tamo su oni dobili nova imena, ali mogu bez problema da zadrže svoj polni identitet, i sada se aklimatiziraju na novu okolinu.

“Jednog sada zovemo Kale, a drugog Grobi”, rekao je staratelj pingvina u hamburškom zoološkom vrtu Dave Nelde.

U Hamburgu za razliku od Berlina kad je reč o životinjama imaju drugu filozofiju i prepuštaju im da budu ono što jesu, a imaju iograđeni prostor za homoseksualne pingvine u kojoj su i istopolni starosedioci – Huan i Karlos.

Čini se da je publikacija priča o nemačkim gej pingvinima jedan od načina u borbi za prava istopolnih osoba u Nemačkoj. Ta zemlja za razliku od nekih drugih evropskih država još ne priznaje istopolne brakove i vodi veoma restriktivnu politiku prema mogućnosti da takvi parovi usvoje decu.

Pre 7 godina tako je svet obašla priča o dva pingvinska gej mužjaka u zoološkom vrtu u gradu Bremerhaven, nakon što su oni spremno prihvatili oplođeno jaje heteroseksualnog para pingvina, i zajedno spazili da se iz njega izlegne mladunče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: