Umro Dejvid Rajal, Elfijas Dodž iz "Harija Potera"

Britanski glumac Dejvid Rajal, široj publici najpoznatiji po ulozi Elfijiasa Dodža u filmovima o Hariju Poteru, preminuo je u 79. godini, prenosi BBC.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.12.2014.

15:33

Default images

Tokom karijere, duge pet decenija, Rajal je glumio na filmu, televiziji i u pozorištu. "Dejvid Rajal nas je napustio na Božić. Briljantan, sjajan glumac", napisao je reditelj Mark Getis, kreator serije "Šerlok" koji je snjim sarađivao na TV filmu "The Tractate Middoth" iz 2013.

Osim u filmovima o dečaku-čarobnjaku, Rajal je igrao i u mnogim drugim ostvarenjima, kao što su "Put oko sveta za 80 dana", "Grad svetla" i "Čovek slon", a mnogi ga se sećaju i iz popularne BBC-jeve krimi serije "Inspektor Mors".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: