Balašević 24. maja na Kalemegdanu

Jedan od najvećih balkanskih kantautora Đorđe Balašević održaće veliki koncert na Kalemegdanu 24. maja.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2013.

09:05

Default images

Posle skoro četiri decenije karijere tokom koje je održao skoro 150 koncerata u Sava centru, biće ovo prvi veliki koncert pod otvorenim nebom u Beogradu.

Ulaznice će biti puštene u prodaju od ponedeljka (4.3) u 9 ujutro širom Srbije i celog regiona na blagajnama Eventima po cenama već od 1990 i 2590 dinara za parter 1 i 2, te 3200 dinara za svega 2000 ulaznica u Fan pitu ispred bine! Cene ulaznica za tribine i VIP zonu biće naknadno saopštene.

Balašević koncert najavljuje simboličnim sloganom „Osmeh se vratio u Beograd“, a ujedno biće to prvi koncert u glavnom gradu Srbije sa Panonskom mornaricom, njegovim bendom kojeg pored veštog sviranja karakterišu i elegantni beli mornarski kostimi.

Višedecenijsku tradiciju rasprodatih koncerata u Sava centru, posle dužeg vremena, popularni „Panonski mornar“ zameniće u Beogradu sa istorijskom lokacijom otvorenog platoa ispod bedema Beogradske tvrđave, u neposrednoj blizini Dunava.

Balaševićevu biografiju najbolje opisuju njegove bezvremenske pesme sa do sada objavljenih 14 studijskih, dva koncertna i više kompilacijskih albuma. Pored učešća u domaćim serijama „Specijalna redakcija“, „Vojnici“, „Pop Ćira i pop Spira“ i „Panonski mornar“, publici je predstavio i četiri svoje knjige „Tri posleratna druga“, „I život ide dalje (sve dalje odavde)...“, „Dodir svile“ i „Jedan od onih života“.

Film „Kao rani mraz“, koji je režirao prema prethodno opevanoj priči o Vasi Ladačkom, sa Radetom Šerbedžijom, Danielom Kovačevićem i njegovom ćerkom Jovanom, premijerno je prikazan 2010. godine, da bi ga u narednih godinu dana pogledale desetine hiljada ljudi širom Srbije i cele bivše Jugoslavije na specijalnim i uvek rasprodatim projekcijama.

Prošle godine, objavljene su nove pesme „Berba ’59“, „Ljubav ne pobeđuje“ i „Osmeh se vratio u grad“, ona po čijem naslovu je nazvan i veliki, po mnogo čemu posebni, beogradski koncert, 24. maja, na velikom kalemegadskom parku između tvrđave i Dunava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: