Forbs: On je najplaćeniji hip-hop muzičar na svetu

Reper Džej Zi proglašen je najbolje plaćenim hip-hop umetnikom u 2018. godini, nakon što je zaradio 76,5 miliona američkih dolara u proteklih 12 meseci.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2018.

17:07

Forbs: On je najplaćeniji hip-hop muzičar na svetu
Foto: Gettyimages

Šon Karter, poznatiji pod imenom Džej-Zi, uspeo je da nadmaši repera i muzičkog producenta Šona Komba (Didija) koji je tri godine zaredom bio na vrhu godišnje Forbsove liste.

Džej Zi je promovisao svoj poslednji albnm "4.44" u drugoj polovini 2017., a ove godine je nastupao sa svojom ženom Bijonse na zajedničkoj turneji "On The Run II". Par je takođe objavio album "Everything Is Love" u junu.

Didi je uspeo da zaradi 64 miliona američkih dolara, najviše zahvaljujući carstvu pića koja uključuju brend Ciroc i votku.
Foto: Getty
Kendrik Lamar je treći na listi nakon što je njegova godišnja zarada u 2018. godini procenjena na 58 miliona američkih dolara, posle napornih rasporeda koje je imao u okviru svoje turneje.

Kanadski reper Drejk se nalazi odmah iza Lamara sa ukupnom zaradom od 47 miliona dolara. Njegova muzika 'prešišala' je pet miliona strimova u proteklih dvanaest meseci.

U prvih deset ušli su američki reper Dž. Kol (35,5 miliona), Dr Dre i Nas (35 miliona), Kanje Vest (27,5 miliona), Fjučur (30 miliona) i Pitbul (32 miliona).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: